zondag 30 januari 2011

INEZ VAN LAMSWEERDE

INEZ VAN LAMSWEERDE(1963,Nederland) werkt al vanaf de academie samen met VINOODH MATADIN. Samen bedenken ze hoe de foto moet worden. Daarbij maken zij veelvuldig gebruik van alle mogelijkheden die de computer biedt voor fotobewerking.
Als reactie op het fotoshoppen maakten ze een aantal werken waarbij alle erogene kenmerken als tepels en kruis waren weggewerkt en alle persoonlijkheid uit de modellen was verdwenen(Perfection). Ze voorzagen peutermeisjes van mannenmonden(Wendy) en mannen van vrouwenhanden(Bob). In de portretten verwerkten ze kant(Anthony) of vervingen delen van het gezicht door andere voorstellingen(Bjork). Het Haags Gemeentemuseum bezit Kiss, waarbij het gezicht van Vinoodh is vervangen door de achtergrond.
Ze zien er geen probleem in om idee├źn meerdere keren te gebruiken, zonder direct van series te spreken. Ze wonen en werken in de buurt van New York. Ze leveren veel foto's aan magazines als The Face en Interview. Ze pendelen heen en weer tussen mode-opdrachten en vrij werk. Steeds meer krijgen ze verzoeken voor portretten, juist omdat ze geen onderdanige houding aannemen, maar zo nu en dan willen provoceren.
Zo tekenden ze een snor en baard op het gezicht van Kate Moss, het model van deze tijd.
Hun werk is in het bezit van musea en verzamelaars.
ACADAMYWORK 1986
ANASTASIA

PERFECTION
AD FOR LANVIN (SELFPORTRAIT)
ANTHONY 2010
AD for Voktor & Rolf
BOB
MUG MET DE GOUDEN TAND

STEPHANIE
WENDY 1993
KISSING VINOODH 1
AD for The Face
CHARLIZE THERON
DELFINE for Balenciaga

FINE LACE
KRANT BIJ EXPO FOAM 2010
BJORK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten